Arhivna knjiga

07 maj, 2015

Zmaga na Cipru


Med prvomajskimi prazniki sta v Larnaki (Ciper) potekala dva mednarodna turnirja v tenisu na mivki, katerih se je udeležilo tudi 7 slovenskih igralcev in igralk.

Slovenska dvojica Uroš Brinovec/Urban Čevka sta v finalu z rezultatom 6:2 5:7 6:1 premagala najboljši ciprski par Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis (brat slavnejšega brata, Marcusa Baghdatisa) in osvojila G3 turnir z nagradnim skladom 2000 EUR.

V ženski konkurenci sta Lea Wildmann in Marcela Cuderman prišli v polfinale (G3 turnir) in finale (G4 turnir), kjer sta izgubili proti italijanski dvojici Elisa Cappelli/Giogia Gilardi z rezultatom 6:4 6:3.

Nastopila sta tudi Gašper Vodan in Rok Homar, ki sta v 1. krogu izgubila proti dvojici Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis. Katarina Turk se je z grško partnerko uvrstila v četrtfinale (G3) turnirja.

Z odličnimi predstavami na Cipru bodo Slovenci še izboljšali svoje uvrstitve na svetovni jakostni lestvici v tenisu na mivki. Trenutno Urban Čevka zaseda 68. mesto, Uroš Brinovec pa 97. mesto. V ženski konkurenci Lea Wildmann zaseda 94. mesto, Marcela Cuderman pa 96. mesto.